We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Retkietikettisatunäyttely

Retkietiketti Metsae 1200x630 fb

Kuvataiteilija, lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä Ninka Reittu on kirjoittanut ja kuvittanut viisi retkietikettisatua lapsille. Satujen tarkoituksena on innostaa lapsia luontoon ja samalla kertoa, miten luonnossa liikutaan luontoa ja toisia retkeilijöitä kunnioittaen. Satuja on käännetty myös saamen kielille.

Retkietiketti on luonnossa liikkujan apu luonnon arvostamiseen. Etiketit on tehty helpottamaan elämää niin arjessa kuin juhlassa. Tärkeitä perusasioita ovat luonnon kunnioittaminen, liikkuminen, leiriytyminen, tulenteko ja roskaton retkeily – kun näitä koskevat säännöt ovat hallussa, olet valmis retkelle.

”-Minä en näe kaikkia tähtiä, joita kartan mukaan nyt pitäisi näkyä. Aivan kuin taivaalla olisi verho minun ja niiden välissä. Myrsky sanoi harmissaan.

-Se onkin ihan totta, sitä kutsutaan valosaasteeksi. Sanoi Saana tietävästi riippumatostaan. -Ällöä. Myrsky puuskahti. -Miten sen saa pois?”

Metsähallituksen Luontopalvelut haluaa satukirjalla huolehtia tulevien sukupolvien kasvattamisesta luontoa kunnioittavaan retkeilyyn sekä herättää kiinnostuksen ja rakkauden luontoon, joka kantaa aikuisuuteen saakka.

Siida, Inarintie, Inari, Suomi

Inari

Ylä-Lapin luontokeskus Siida

siida@metsa.fi, puh. 0206 39 7740 kirsi.ukkonen@metsa.fi, puh. 0400 479 986

Link to page →