We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Luontoilta ja näyttelyn avajaiset: Erkki Mikkolan jalanjäljillä – Maisemia 100 vuotta sitten ja nyt

Image by Erkki Mikkola ja Tapio Tynys

Valokuvaaja Tapio Tynyksen kuvakatsaus tuo nähtäväksi maiseman muutokset viimeisten 100 vuoden aikana. Luontoilta on samalla Erkki Mikkolan jalanjäljillä – Maisemia 100 vuotta sitten ja nyt -näyttelyn avajaistilaisuus.

Maantieteilijä, geologi ja valokuvaaja Erkki Mikkola kuvasi Inarin ja Utsjoen aluetta sekä Sompion kyliä geologin työnsä lomassa 1920- ja 1930-luvuilla. Ivalolainen Tynys löysi kuvat Finna.fi-digitaalisesta arkistosta, ja innostui kuvaamaan samat maisemat uudelleen. Tapio Tynys kokosi valokuvanäyttelyyn Erkki Mikkola vuosisata sitten ikuistamia maisemia, ja toi rinnalle omat kuvansa nykypäivän tilanteesta. Kuvaparit kertovat kuinka ihmisen toiminta ja nykyinen lämmin ilmastojakso ovat muuttaneet maisemaa.

Mikkolan kuvaamien paikkojen löytäminen itsessään on ollut seikkailua ja salapoliisityötä vailla vertaa. Niistä kuullaan luontoillassa monta kutkuttavaa tarinaa.

Luontoillan päätteeksi tutustutaan näyttelyyn.

Luontoiltaan on vapaa pääsy.

Siida, Inarintie, Inari, Suomi

Inari

Ylä-Lapin luontokeskus Siida

siida@metsa.fi; puh. 0206 39 7740 kirsi.ukkonen@metsa.fi, puh. 0400 479 986

Link to page →