We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Monimuotoinen Koli -kuvitusnäyttely

Image by Tiikerisiilikäs. Kuvitus: Emmi Jormalainen.

Kolin luontokeskus Ukon lastennurkkauksessa on kesäkauden esillä kuvittaja Emmi Jormalaisen kuvittama Monimuotoinen Koli -kuvitusnäyttely. Jormalainen toimi Kolin kansallispuiston uudistettujen päiväreittien opaslajien kuvittajana. Kolin kansallispuiston opaslajit, kuten rupimanteri, tiikerisiilikäs, ahma ja kyyttö kertovat kaikki tarinaa Kolin monimuotoisesta luonnosta ja kulttuurista. Nämä ja kuusi muuta lajia, ihminen mukaan lukien, toimivat Kolin kansallispuiston reittien viestintämateriaaleissa retkeilijöiden oppaina. Lisäksi hahmot löytyvät myös Kolin luontokeskus Ukon uudistetuista tiloista, missä on nyt tarjolla runsaasti tietoa Kolin poluista ja retkeilystä.

Kuvitusnäyttelyssä voi tutustua lajeihin tarkemmin ja siihen, miten ne liittyvät Kolin kansallispuistoon. Monimuotoinen Koli -kuvitusnäyttelyn alkuperäiset piirrokset ovat toteutettu lyijykynällä paperille. Tätä näyttelyä varten ne on suurennettu digitaalisiksi tulosteiksi.

Jormalaisen aikaisempi Eksyksissä -kuvitusnäyttely oli luontokeskuksessa keväällä 2021 Jormalaisen vieraillessa Kolin Ryynäsen taiteilijaresidenssissä. Jormalainen on helsinkiläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka saa inspiraationsa eläimistä ja luonnosta, kuten Kolin maisemista. Jormalainen on tunnettu lastenkirjakuvituksistaan kuten Puluboista.

Monimuotoinen Koli -kuvitusnäyttely on nähtävillä Kolin luontokeskus Ukossa syyskuun 2022 loppuun saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan!

https://www.luontoon.fi/kolinluontokeskus/vieraile

Kolin Luontokeskus Ukko, Ylä-kolintie, Koli, Suomi

Lieksa

Metsähallitus

Osoite: Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli

Puhelin: 020 639 5654

Sähköposti: ukko(at)metsa.fi

Ajankohtaista Kolin luontokeskus Ukossa →

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!