Pieni maailma -näyttely

Dáhpáhusa namma: Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Áugu: 11.10.2019 dii 9:00 - 27.11.2019 dii 16:00

13.11.2019 -4 ° Biegga 3.39 m/s Balvái forecast.io

Dáhpáhusa govvádus

Vesipastelli 8. ilman teostietoja 002

Galleria Kellokkaan näyttelyssä on Timo Tolosen taidetta esillä loka-marraskuussa. Karuilla paikoilla, kuten kallioilla, kitukasvuiset männyt ja vesilätäköt muodostavat usein ikään kuin pienoismalleja suuremmista maisemista suurine puineen ja vesistöineen. Nämä pienoisnäkymät ovat kiinnostaneet taiteilija Timo Tolosta jo pienestä pitäen. Hänen aiheisiinsa kuuluvat myös vedenpinta ja -pohja, kallionhalkeamat, luolat ja onkalot.

Teoksissa käytetyt tekniikat ovat pastelli ja öljyvärimaalaus. Osa teoksista on valmistunut luonnon helmassa, tunnissa tai parissa, osa pitkän ajan kuluessa taiteilijan ateljeessa. Teosten maisemat sijaitsevat mm. Ahvenanmaalla, Punkaharjulla, Nokialla, Iisalmessa ja Kajaanissa. Näyttelyssä ne kuitenkin ovat ikään kuin osa samaa maisemakokonaisuutta.

Taiteilija kertoo olevansa pääasiassa kaupunkielämän kuvaaja, vaikka luonto aihepiirinä on kiinnostanut pitkään. Kellokkaan näyttely on kuitenkin hänen ensimmäinen pelkästään luontoaiheinen näyttelynsä.

Maamme kuuluisat maisemakohteet, kuten Koli, on ikuistettu moneen kertaan jo sata vuotta sitten ja näihin kohteisiin on hyvin vähän lisättävää. Timo Tolonen haluaa näyttelynsä avulla ohjata katsojaa huomaamaan, että kiinnostavia näkymiä voi löytää myös läheltä.

Teostiedot: Vesi 8, 2019, pastelli, 47 x 62 cm. Valokuva Timo Tolonen.

Taiteilijan yhteystiedot: tolonentimo7(at)gmail.com Puh. 040 413 6211

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi www.facebook.com/galleriatimotolonen/ www.timotolonen.blogspot.fi www.timotolonengraf.blogspot.fi

Sajádat

Boahtinrávvagat
Čujuhit

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie, Äkäslompolo, Suomi

Gielda

Kolari

Ordnejeaddji

Ordnejeaddji

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Oktavuođadieđut

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi p. 0206 397039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Dáhpáhus dahkko ovttas čuovvovaš beliiguin:

Lapin taiteilijaseura

Lassidieđut

Dáhpáhusa fierbmesiidu
Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Lassidieđut

Näyttely avoinna ma-pe 9-16. Suljettu pe 15.11.2019.

Geavahat diehtočoahkuid (cookies) geavaheaddjivásáhusa buorideapmin ja geavahanstatistihkaid čohkkemii. Joatkimiin siidduid geavaheami dohkkehat diehtočoahkuid geavaheami.

x