Geavahat diehtočoahkuid geavaheaddjivásáhusa buorideapmin ja geavahanstatistihka čoaggimii. Joatkimiin siidduid geavaheami dohkkehat diehtočoahkuid geavaheami. Loga lasi.

x

Galleria Kellokas

Govva: Janne Martola

Janne Martolan taidenäyttely "Loistavaa pölyä". Taideteokset ovat huolella ja ajan kanssa tehtyjä piirustuksia. Galleria Kellokkaassa esillä olevien teosten tekeminen kesti kolme vuotta. Työn määrä ja rakkaus piirtämiseen näkyy teosten herkässä viivassa ja yksityiskohtaisuudessa. Tekniikkana on hiili, lyijykynä, muste ja vesiväri paperille.

Kuvataiteilijana olen uneksija ja tarinankertoja.

Piirrän hetkiä, muistoja, tapahtumia ja paikkoja. Luon näkymiä vaihtoehtoisesta maailmasta, jolla on oma, tuntematon, historiansa. Näyttelyn teosten kautta jaetuissa näyissä on yhtymäkohtia todellisuuteen. Teoksissani on vahvasti läsnä historia, menneet tapahtumat ja kulttuurit mutta yhtä paljon kuvittelen myös tulevaisuutta.

Piirustusteni maailma on täynnä selittämättömiä elementtejä ja arvoituksia. Sekoitan todellista ja kuviteltua, sekä outoa ja arkista. Teoksillani yritän saada katsojan kehittämään oman tarinansa, oman selityksensä.

Janne Martola on toiminut kuvataiteilijana 26 vuotta. Martola valmistui taiteiden maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2007. Martolan taideteoksia on ollut esillä lukuisissa yksityisnäyttelyissä ja ryhmänäyttelyissä. Näyttelypaikkoina on ollut mm. Kiasma, Taidehalli, Helsingin kaupungin taidemuseo sekä Helsingin taidemuseon Kluuvin galleria. Martolan teoksia on mm. Kansallisgallerian-, ja Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmissa.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie, Äkäslompolo, Suomi

Kolari

Lapin taiteilijaseura

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi p. 0206 397039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas →

Lisätietoja: Lapin taiteilijaseura