Geavahat diehtočoahkuid geavaheaddjivásáhusa buorideapmin ja geavahanstatistihka čoaggimii. Joatkimiin siidduid geavaheami dohkkehat diehtočoahkuid geavaheami. Loga lasi.

x

UNELMIEN LUONTOKESKUS -Kolin koululaisten ideoita luontokeskuksesta

Govva: Veeti Pakarinen

Kolin luontokeskus Ukossa on toukokuun esillä Kolin koululaisten taideteoksia, eli ideoita siitä millainen olisi lasten unelmien luontokeskus. Koululaisten ideoita tullaan huomioimaan luontokeskuksen suunnittelussa, kun Kolin luontokeskus Ukko saa uuden retkinäyttelyn ja sen tiloja uudistetaan keväällä 2022.

Kolin koulun 3.-6. luokkalaiset osallistuvat Kolin luontokeskuksen uudistusten suunnitteluun taiteen keinoin. Töissään lapset esittävät heitä kiinnostavia kysymyksiä Kolin kansallispuiston luonteesta; sen lajeista, luonnon ilmiöistä ja kulttuurihistoriasta. Lisäksi koululaiset kertoivat, millaisia asioita heidän unelmien luontokeskus sisältäisi; karhuja, pelejä, ompelutarvikkeita.

Näyttelyssä nähdään värikkäitä pastelli- ja vesiväritöitä sekä puuväripiirustuksia. ”Kolin koulun opettajan Anniina Aution tehtävänanto oli erityisen osuva”, Satu Naumanen, Metsähallituksen suunnittelija kertoo. Osana taidettaan koululaiset esittivät sellaisia kysymyksiä mihin he haluaisivat tulevasta näyttelystä löytää vastauksia. "Toivomme, että tuleva retkinäyttely innostaa niin lapsia kuin aikuisia liikkumaan luonnossa ja että kaikenikäiset retkeilijät viihtyisivät uudistettavissa luontokeskuksen tiloissa."

UNELMIEN LUONTOKESKUS -näyttelyn toteuttavat yhteistyössä Metsähallitus, Kolin kulttuuriseura ja Kolin koulu/ Lieksan kaupunki. Kolin kulttuuriseura tekee yhteistyötä Metsähallituksen kanssa, mm. paikallisia tapahtumia järjestäen. Vuoden 2021 ajan Kolin kulttuuriseura ylläpitää luontokeskus Ukon yläkerran näyttelytoimintaa.

UNELMIEN LUONTOKESKUS -näyttely avautuu keskiviiikkona 5.5.2021 ja on nähtävillä Kolin luontokeskus Ukossa toukokuun loppuun saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan!

Ylä-kolintie 39, Lieksa, Suomi

Lieksa

Metsähallitus & Kolin kulttuuriseura ry

Kolin luontokeskus Ukko, p. 0205 64 5654 Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli

Kolin kulttuuriseura ry ja Kolin koulu/ Lieksan kaupunki