Galleria Kellokas - Virtaus

Name of the venue: Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Time: 07.09.2019 at 9:00 - 09.10.2019 at 17:00

13.11.2019 -4 ° Wind 3.41 m/s Cloudy forecast.io

Description of the event

Lehdistoekuva SusaWalve Kehae tussipiirustus 70x70cm 2018

Virtaus -näyttely on Iitta Pietin ja Susa Walveen kolmas yhteinen näyttely. Virtauksen teokset kertovat elämän rajapinnoista, alusta ja lopusta, pimeydestä, tyhjyydestä sekä tuntemattomasta. Ne kertovat tarinoita, raottavat hetkiä. Teokset pohtivat olemassaoloa, elämää - mistä kaikki alkaa ja miten kaikki päättyy, onko aika lineaarista vai syklistä. Teokset liikkuvat tutun ja tunnistamattoman välimaastossa pilkahdellen ja soljuen. Nämä hetket yhdistyvät luonnosta saatuihin kuva- ja muotokieliin.

Iitta Pieti ja Susa Walve lähestyvät aiheita eri perspektiiveistä ja metodein, mutta tunnelma sekä luonnosta saadut muodot yhdistävät heidän teoksiaan. Näyttelyssä nähdään eri tekniikoita aina piirustuksista veistoon. Pieti ja Walve kohtasivat kuvataideopinnoissa Imatralla, josta he ovat kumpikin valmistuneet kuvataiteilijoiksi.

Galleria Kellokkaan näyttely on Pietin ja Walveen kolmas yhteinen näyttely. Aikaisemmat näyttelyt olivat vuonna 2018 Porissa 3h + k-galleriassa sekä Vaasassa, Black Wall Galleryssa.

Iitta Pieti (s. 1988) lähestyy näyttelyn teemaa elämän hiipumiseen, kuolemaan ja läheisen menettämiseen liittyvistä tunteista ja kokemuksista tarkastellen. Hän esittää näyttelyssä kokonaisuuden, joka sisältää sekä kuvanveistoa, että piirtämistä. Pietin teosten ilmaisullisuus vaihtelee tyypillisesti tarinallisuuden, runollisuuden, käsitteellisyyden sekä abstraktin ja figuratiivisen välillä. Tyhjyyden ja hiljaisuuden käyttäminen osana teosta toistuu hänen työskentelyssään usein. Teosten materiaalien, tekniikoiden ja koon vaihtelevuus ovat yhtälailla osa hänen tapaansa työskennellä.

Susa Walve (s. 1988) luo pienillä viivan toistoilla suurempia kokonaisuuksia. Piirrosjäljen kanssa tilaa jakaa tyhjyys, jonka Walve mieltää piirustusten tärkeimmäksi osaksi. Hänen työskentelynsä on siirtynyt myös osittain tilalliseen ilmaisuun, jolloin suuret kehät ja ympyrät ovat siirtyneet paperilta seinille. Töissä esiintyy viitteitä elämän kiertokulusta ja luonnossa tapahtuvista reaktioista, aina molekyylitasolta lähtien. Ne pohtivat ajatusta, ettei ole olemassa alkua ja loppua, ainoastaan siirtymää sekä energiaa, joka kiertää kehää. Luonnon lisäksi Walve löytää inspiraatiota myös itämaisesta taiteesta sekä filosofiasta.

Location

How to get there
Address

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie, Äkäslompolo, Suomi

Municipality

Kolari

Organiser

Organiser

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Contact details

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi, p. 0206 397 039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

The event will be co-hosted with the following parties:

Lapin taiteilijaseura

More information

Website of the event
Yllästunturin luontokeskus Kellokas
More information

Huomioitavaa näyttelyn aukioloajoissa: luontokeskus Kellokas on avoinna 30.9. alkaen ma-pe klo 9 - 16.

Näyttely on Lapin Taiteilijaseuran järjestämä. Lapin taiteilijaseura ylläpitää Galleria Kellokasta.

We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x