Eino Leinon jalanjäljillä -runoja ja laulua

Evenemangplatsens namn: Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Tid: 20.09.2019 kl. 19:00 - 20.09.2019 kl. 20:00

13.11.2019 -4 ° Vind 3.39 m/s Mulet forecast.io

Beskrivning av evenemanget

Kauhanen Erkki 2012 661

Lausuntataitelija Erkki Kauhanen Eino Leinon jalanjäljillä Ylläksellä Kellokkaassa. Erkki Kauhanen on tunnettu Eino Leinon tekstien tulkki. Hän on esittänyt Leinoa lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Esityksiä on takana toista sataa. Eino Leinon jalanjäljillä on uusi ohjelmakokonaisuus, joka sisältää Leinon rakkaimmat runot lausuttuna ja laulettuna. Ohjelmistossa on uusi, ennen säveltämätön kaunis rakkausaiheinen runo ”Sua katson vaan”. Sävellyksen runoon teki Mikko Kalliomaa, hän on sovittanut kaikki ohjelmistossa kuultavat tutut laulut. Ohjelmasta myös uusi saman niminen CD taltiointi. Suomen Lausujainliitto ry kutsui Erkki Kauhasen Lausujainliiton Taiteilijajäseneksi.

Leino vie kuulijan suomalaisuuteen. Eino Leinon jalanjäljillä on uusi ohjelmakokonaisuus, joka sisältää Leinon rakkaimmat runot lausuttuna ja laulettuna. Esitys oli nerokkaasti toteutettu matka suomalaiseen sielunmaisemaan ja luonnon ihmeisiin. Runo Hymyilevä Apollo kuljetti esitystä sopivissa kokonaisuuksissa eteenpäin ja välillä Kauhanen esitti Leinoa laulaen. Ohjelmistossa oli uusi, ennen säveltämätön äärettömän kaunis rakkausaiheinen runo Sua katson vaan, johon musiikin on säveltänyt Mikko Kalliomaa. Kalliomaa on sovittanut kaikki ohjelmistossa kuullut laulut. Eivätkä Perttu Hietasen säveltämät kappaleet, kuten esimerkiksi Elegia ja Lapin kesä jätä ketään kylmäksi. Kaikki tämä oli paketoitu 55 minuutin pituiseksi intensiiviseksi runohetkeksi.

Leino löysi Kauhasen. Kauhanen on tunnettu Leinon tekstien tulkki. Hän on esittänyt Leinon tuotantoa lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Seuralassa estradille hän tuli jo 128. kerran Leinon kanssa. Miten Kauhanen on sitten päätynyt näin tiiviisti Leinon runoihin. – Ihmisen elämässä on sellaisia hetkiä, jolloin on mietittävä loppuelämänsä suuntaa. Minulla tämä mietintä oli joskus 1980-luvulla. Leinon runot tulivat ja näyttivät minulle hyvin konkreettisesti sen suunnan. Voima itsensä löytämiseen kumpusi runoista, kertoo Kauhanen suhteestaan Leinon tuotantoon.

Läge

Vägbeskrivning
Adress

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie, Äkäslompolo, Suomi

Kommun

Kolari

Arrangör

Arrangör

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Kontaktuppgifter

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi p. 0206 397039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Tilläggsuppgifter

Evenemangets webbsida
Yllästnturin luontokeskus Kellokas
Tilläggsuppgifter

Liput 15 € tuntia ennen esitystä tai varaamalla etukäteen puh. 0400 398093

Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x